ប្រព័ន្ធសរីរាង្គរបស់មនុស្សយើងបានធ្វើការយ៉ាងល្អ
ដើម្បីធ្វើឲ្យមានតុល្យភាពរវាងអាស៊ីដ និងអាល់កាលីន ។
ខ្លួនមនុស្សយើងត្រូវមានអាល់កាលីនច្រើនបន្តិច
ដើម្បីការពារខ្លួនយើងពីជម្ងឺផ្សេងៗ
បើកម្រិតអាល់កាលីនធ្លាក់ចុះទាបជាងធម្មតា គឺទាបជាង ៧:៣៥ នៃកម្រិត PH
នោះយើងអាចកើតមានបញ្ហាសុខភាពជាពុំខាន ។ សូមមើលរូបខាងក្រោម
យើងចាំបាច់ត្រូវរក្សាកម្រិត PH
ស្ថិតក្នុងកម្រិតមួយលើសពីធម្មតាគឺ ៧:៣៦ ទៅ ៧:៤០ កាលណាកម្រិត PH
របស់យើងទាបជាង ៧:៣៥ នោះនឹងត្រូវបានសន្មត់ថា យើងមានអាស៊ីដច្រើន ។
ជាធម្មតា និងជាភាគច្រើន យើងកម្រទទួលបាន កម្រិត PH មួយលើសពីមធ្យមណាស់
ហើយភាគច្រើនបំផុតនោះគឺ កម្រិត PH ច្រើនស្ថិតក្នុងកម្រិតអាស៊ីដ
យើងមានកង្វះអាល់កាលីន (ALKALINE) ឬមានកម្រិតអាស៊ីដច្រើនជាងធម្មតា ។
ដើម្បីធ្វើឲ្យមានតុល្យភាពមួយល្អនៃកម្រិត PH (ជាមធ្យម)
យើងចាំបាច់ត្រូវដឹងថា
អាហារដែលយើងបរិភោគរាល់ថ្ងៃនេះមួយណាមានកម្រិតអាល់កាលីនច្រើន
និងមួយណាមានកម្រិតអាស៊ីដច្រើន ។
ប្រការដែលល្អជាងគេបំផុតនោះគឺ ត្រូវលៃធ្វើយ៉ាងណាឲ្យកម្រិតអាល់កាលីនក្នុងខ្លួនយើងមានចំនួនច្រើនគ្រប់គ្រាន់ ឬលើសពីកម្រិតមធ្យម គឺត្រូវរក្សាក្នុងកម្រិត ៧:៣៦-៧:៤៥ ។ កម្រិត PH លើសពីនេះ ឬតិចជាងនេះអាចបង្កបញ្ហាដល់សុខភាពយើងបាន ។
ជាទូទៅយើងគ្រប់គ្នាច្រើនស្ថិតក្នុងកម្រិតក្រោមមធ្យមគឺក្រោម ៧:៣៥ ដើម្បីបង្គ្រប់ឲ្យយើងត្រឡប់មករកកម្រិតមធ្យមបាន ឬលើសពីមធ្យម យើងចាំបាច់ត្រូវបរិភោគអាហារណាដែលសម្បូរណ៍ដោយអាល់កាលីន ។
ការមានអាល់កាលីនច្រើនលើសពីធម្មតាអាចនឹងជួយការពារយើងពីរោគាជាច្រើន មិនតែប៉ុណ្ណោះវានឹងជួយធ្វើឲ្យយើងមានសុខភាពល្អទៀតផង ។
ដើម្បីបង្គ្រប់បន្ថែមអាល់កាលីនឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់ ឬលើសបន្តិចពីកម្រិតមធ្យម យើងអាចមានវិធីច្រើនយ៉ាង :
* ព្យាយាមបរិភោគអាហារ ផ្លែឈើ ទឹក IONIZED, ទឹកអាល់កាលីន ឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់
* កាត់បន្ថយអាហារដែលមានជាតិអាស៊ីដច្រើនពេក
* កាត់បន្ថយភាពតប់ប្រមល់អារម្មណ៍មិនល្អក្នុងខ្លួនចោលចេញ
* ព្យាយាមពិសារទឹកឲ្យបានចំនួន ២លីត្រ ក្នុង១ថ្ងៃ ទោះបីមិនស្រេកទឹកក៏ដោយ ក៏ត្រូវព្យាយាមពិសារឲ្យបាន ២លីត្រ ក្នុង១ថ្ងៃដែរ នេះគឺជាកម្រិតជាតិទឹកដែលខ្លួនមនុស្សយើងត្រូវការ ។
កាលណាអាហារ ដែលយើងបរិភោគទៅមានសារធាតុអាស៊ីដច្រើនពេក ថ្លើមរបស់យើងត្រូវធ្វើការខ្លាំងជាងមុន និងត្រូវមានវិធីមួយចាត់ចែងបញ្ហានេះ វិធីដែលលឿនបំផុតគឺ ប្តូរអាស៊ីដទាំងនោះឲ្យទៅជាខ្លាញ់ (ទៅនៅជាមួយខ្លាញ់) ។ ហេតុនេះយើងចាំបាច់ណាស់ត្រូវបរិភោគតែអាហារ ដែលមានអាល់កាលីនច្រើន ដើម្បីងាយស្រួលឲ្យយើងគ្រប់គ្រង ។
1. PH = 9 (មានអាល់កាលីនខ្លាំង) : ក្រូចឆ្មាខៀវ ក្រូចឆ្មាលឿង ឪឡឹក
2. PH = 8.5 : ចាហួយ, cantaloupe, Cayenne, Celery, Dates figs, Karengo, Kelp, Kudzu, Root, Limes, Mango, Melons, papaya, Parsley, Seaweeds, Seedless grape (ផ្អែម), water crass (សាឡាដស), ទំពាំងបារាំង, Endive, Kiwi, Passion fruit, Pear (ផ្អែម), ម្នាស់, ទំពាំងបាយជូក្រៀម, ទឹក, បន្លែគ្រប់យ៉ាង ។
3. PH = 8 : ផ្លែប៉ោម, Alfalfa sprout, Apricots, Avocados, ចេកទុំ, currants, figs, ខ្ទឹមស, ក្រូចថ្លុង, ត្របែក, គ្រឿងទេស (ស្លឹក) សាឡាដ, Nectarine, Peach, ល្ពៅ, អំបិល (ធ្វើពីទឹកសមុទ្រ)
4. PH = 7.5 : ទំពាំងបាយជូ (ជូ), សណ្តែក (នៅថ្មីៗ), Beets, ម្ទេសប្លោក, ស្ពៃខ្មៅ (Broccoli), ស្ពៃក្តោប, ផ្កាស្ពៃ ,ខ្ញីស្រស់, ទំពាំងបាយជូរ, សាលាដ (ស្លឹកលឿង), ក្រូចពោធិសាត់, ដំឡូងបារាំង, ល្ពៅ, Straw berries, ននោង, ពោតផ្អែម (ស្រស់ៗ), ទឹកខ្មេះផ្លែប៉ោម ។ (បន្លែ ផ្លែឈើ ដែលមិនសូវមានរសជាតិផ្អែម ជូអែម ឬជូរច្រើនសម្បូរណ៍ដោយអាស៊ីដ) ។
5- អាហារដែលមានអាស៊ីដក្នុងកម្រិតខ្ពស់ : បារីមូរដៃ, ត្រី, ទឹកផ្លែឈើលាយជាមួយស្ករ, ជ្រក់, នំបុ័ងធ្វើពីម្សៅពោត, អង្ករ, ទឹកក្រូច, សាច់គោ, បារីគ្រប់ប្រភេទ, ម្សៅនំ, សាច់ជ្រូក, ប៊ីយែរ, ស្ករក្រហម, កាហ្វេ, សូកូឡា, អំបិល, តែខ្មៅ ទឹកខ្មេះ ។
ទោះបីយ៉ាងណាក៏ដោយ គ្មានអ្នកណាម្នាក់អាចទៅវាស់ម្ហូបចំណី មុនពេលបរិភោគបាននោះឡើយ ហើយក៏គ្មានអ្នកណាម្នាក់នឹងធ្វើដូច្នេះដែរ ។ វិធីដែលល្អបំផុតនោះគឺ ព្យាយាមរកវិធីបន្ថែមអាល់កាលីនឲ្យដល់ខ្លួនយើងវិញ ដោយព្យាយាមបរិភោគតែផ្លែឈើ ដែលមានរសជាតិផ្អែមៗ បរិភោគបន្លែដែលមានអាល់កាលីនច្រើន និងពិសារទឹក IONIZED WATER ឬទឹក ALKALINE ឲ្យបានច្រើន ។
ទឹកដែលមាន ALKALINE គឺទឹកសូដា, ច្របាច់ក្រូចឆ្មាចូលជាបន្ថែម អាចបង្កើនចំនួន អាល់កាលីនបានយ៉ាងខ្ពស់ ។ ទឹកពិសារប្រភេទ ION WATER ក៏អាចជួយបង្កើន ALKALINE បានដែរ ។
ក្រៅពីនេះយើងអាចទិញឧបករណ៍ផលិតទឹកប្រភេទ IONIZED WATER មកប្រើក៏បាន តែឧបករណ៍ប្រភេទនេះមានតម្លៃយ៉ាងថ្លៃបំផុត គឺចាប់ពី ១៣៥ ដល់រាប់ពាន់ដុល្លារ មួយវិញទៀតនោះនៅប្រទេសយើងមិនមានលក់ទេ អាចទិញពីប្រទេសម៉ាឡេស៊ី, SINGAPORE ឬពីប្រទេសផ្សេងៗទៀតបាន ។
ទឹកដែលផលិតចេញពីឧបករណ៍ទាំងនេះមានមូលីគុលតូចជាងមូលីគុលទឹកធម្មតា ធ្វើឲ្យវាអាចជ្រាបចូលក្នុងសាច់យើងបានសព្វគ្រប់ទីកន្លែង ជាពិសេសគឺវាអាចនាំយកអុកស៊ីហ្សែន ទៅគ្រប់ទីកន្លែងក្នុងរាងកាយយើង ។
ប្រការដែលល្អជាងគេបំផុតនោះគឺ ត្រូវលៃធ្វើយ៉ាងណាឲ្យកម្រិតអាល់កាលីនក្នុងខ្លួនយើងមានចំនួនច្រើនគ្រប់គ្រាន់ ឬលើសពីកម្រិតមធ្យម គឺត្រូវរក្សាក្នុងកម្រិត ៧:៣៦-៧:៤៥ ។ កម្រិត PH លើសពីនេះ ឬតិចជាងនេះអាចបង្កបញ្ហាដល់សុខភាពយើងបាន ។
ជាទូទៅយើងគ្រប់គ្នាច្រើនស្ថិតក្នុងកម្រិតក្រោមមធ្យមគឺក្រោម ៧:៣៥ ដើម្បីបង្គ្រប់ឲ្យយើងត្រឡប់មករកកម្រិតមធ្យមបាន ឬលើសពីមធ្យម យើងចាំបាច់ត្រូវបរិភោគអាហារណាដែលសម្បូរណ៍ដោយអាល់កាលីន ។
ការមានអាល់កាលីនច្រើនលើសពីធម្មតាអាចនឹងជួយការពារយើងពីរោគាជាច្រើន មិនតែប៉ុណ្ណោះវានឹងជួយធ្វើឲ្យយើងមានសុខភាពល្អទៀតផង ។
ដើម្បីបង្គ្រប់បន្ថែមអាល់កាលីនឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់ ឬលើសបន្តិចពីកម្រិតមធ្យម យើងអាចមានវិធីច្រើនយ៉ាង :
* ព្យាយាមបរិភោគអាហារ ផ្លែឈើ ទឹក IONIZED, ទឹកអាល់កាលីន ឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់
* កាត់បន្ថយអាហារដែលមានជាតិអាស៊ីដច្រើនពេក
* កាត់បន្ថយភាពតប់ប្រមល់អារម្មណ៍មិនល្អក្នុងខ្លួនចោលចេញ
* ព្យាយាមពិសារទឹកឲ្យបានចំនួន ២លីត្រ ក្នុង១ថ្ងៃ ទោះបីមិនស្រេកទឹកក៏ដោយ ក៏ត្រូវព្យាយាមពិសារឲ្យបាន ២លីត្រ ក្នុង១ថ្ងៃដែរ នេះគឺជាកម្រិតជាតិទឹកដែលខ្លួនមនុស្សយើងត្រូវការ ។
កាលណាអាហារ ដែលយើងបរិភោគទៅមានសារធាតុអាស៊ីដច្រើនពេក ថ្លើមរបស់យើងត្រូវធ្វើការខ្លាំងជាងមុន និងត្រូវមានវិធីមួយចាត់ចែងបញ្ហានេះ វិធីដែលលឿនបំផុតគឺ ប្តូរអាស៊ីដទាំងនោះឲ្យទៅជាខ្លាញ់ (ទៅនៅជាមួយខ្លាញ់) ។ ហេតុនេះយើងចាំបាច់ណាស់ត្រូវបរិភោគតែអាហារ ដែលមានអាល់កាលីនច្រើន ដើម្បីងាយស្រួលឲ្យយើងគ្រប់គ្រង ។
1. PH = 9 (មានអាល់កាលីនខ្លាំង) : ក្រូចឆ្មាខៀវ ក្រូចឆ្មាលឿង ឪឡឹក
2. PH = 8.5 : ចាហួយ, cantaloupe, Cayenne, Celery, Dates figs, Karengo, Kelp, Kudzu, Root, Limes, Mango, Melons, papaya, Parsley, Seaweeds, Seedless grape (ផ្អែម), water crass (សាឡាដស), ទំពាំងបារាំង, Endive, Kiwi, Passion fruit, Pear (ផ្អែម), ម្នាស់, ទំពាំងបាយជូក្រៀម, ទឹក, បន្លែគ្រប់យ៉ាង ។
3. PH = 8 : ផ្លែប៉ោម, Alfalfa sprout, Apricots, Avocados, ចេកទុំ, currants, figs, ខ្ទឹមស, ក្រូចថ្លុង, ត្របែក, គ្រឿងទេស (ស្លឹក) សាឡាដ, Nectarine, Peach, ល្ពៅ, អំបិល (ធ្វើពីទឹកសមុទ្រ)
4. PH = 7.5 : ទំពាំងបាយជូ (ជូ), សណ្តែក (នៅថ្មីៗ), Beets, ម្ទេសប្លោក, ស្ពៃខ្មៅ (Broccoli), ស្ពៃក្តោប, ផ្កាស្ពៃ ,ខ្ញីស្រស់, ទំពាំងបាយជូរ, សាលាដ (ស្លឹកលឿង), ក្រូចពោធិសាត់, ដំឡូងបារាំង, ល្ពៅ, Straw berries, ននោង, ពោតផ្អែម (ស្រស់ៗ), ទឹកខ្មេះផ្លែប៉ោម ។ (បន្លែ ផ្លែឈើ ដែលមិនសូវមានរសជាតិផ្អែម ជូអែម ឬជូរច្រើនសម្បូរណ៍ដោយអាស៊ីដ) ។
5- អាហារដែលមានអាស៊ីដក្នុងកម្រិតខ្ពស់ : បារីមូរដៃ, ត្រី, ទឹកផ្លែឈើលាយជាមួយស្ករ, ជ្រក់, នំបុ័ងធ្វើពីម្សៅពោត, អង្ករ, ទឹកក្រូច, សាច់គោ, បារីគ្រប់ប្រភេទ, ម្សៅនំ, សាច់ជ្រូក, ប៊ីយែរ, ស្ករក្រហម, កាហ្វេ, សូកូឡា, អំបិល, តែខ្មៅ ទឹកខ្មេះ ។
ទោះបីយ៉ាងណាក៏ដោយ គ្មានអ្នកណាម្នាក់អាចទៅវាស់ម្ហូបចំណី មុនពេលបរិភោគបាននោះឡើយ ហើយក៏គ្មានអ្នកណាម្នាក់នឹងធ្វើដូច្នេះដែរ ។ វិធីដែលល្អបំផុតនោះគឺ ព្យាយាមរកវិធីបន្ថែមអាល់កាលីនឲ្យដល់ខ្លួនយើងវិញ ដោយព្យាយាមបរិភោគតែផ្លែឈើ ដែលមានរសជាតិផ្អែមៗ បរិភោគបន្លែដែលមានអាល់កាលីនច្រើន និងពិសារទឹក IONIZED WATER ឬទឹក ALKALINE ឲ្យបានច្រើន ។
ទឹកដែលមាន ALKALINE គឺទឹកសូដា, ច្របាច់ក្រូចឆ្មាចូលជាបន្ថែម អាចបង្កើនចំនួន អាល់កាលីនបានយ៉ាងខ្ពស់ ។ ទឹកពិសារប្រភេទ ION WATER ក៏អាចជួយបង្កើន ALKALINE បានដែរ ។
ក្រៅពីនេះយើងអាចទិញឧបករណ៍ផលិតទឹកប្រភេទ IONIZED WATER មកប្រើក៏បាន តែឧបករណ៍ប្រភេទនេះមានតម្លៃយ៉ាងថ្លៃបំផុត គឺចាប់ពី ១៣៥ ដល់រាប់ពាន់ដុល្លារ មួយវិញទៀតនោះនៅប្រទេសយើងមិនមានលក់ទេ អាចទិញពីប្រទេសម៉ាឡេស៊ី, SINGAPORE ឬពីប្រទេសផ្សេងៗទៀតបាន ។
ទឹកដែលផលិតចេញពីឧបករណ៍ទាំងនេះមានមូលីគុលតូចជាងមូលីគុលទឹកធម្មតា ធ្វើឲ្យវាអាចជ្រាបចូលក្នុងសាច់យើងបានសព្វគ្រប់ទីកន្លែង ជាពិសេសគឺវាអាចនាំយកអុកស៊ីហ្សែន ទៅគ្រប់ទីកន្លែងក្នុងរាងកាយយើង ។
** បើសិនយើងមិនអាចទិញឧបករណ៍នេះមកប្រើ
យើងអាចច្របាច់ក្រូចឆ្មាចូលក្នុងទឹកពិសារ
ក៏អាចជួយបង្កើតអាល់កាលីនបានដូចគ្នា ទោះបីក្រូចឆ្មាសម្បូរណ៍អាស៊ីដមែនពិត
ប៉ុន្តែវាមានផ្ទុកដោយ ALKALINE យ៉ាងច្រើនបំផុតដែរ ។
* ក្រូចផ្អែមគ្រប់យ៉ាងសុទ្ធតែមានផ្ទុកអាល់កាលីនយ៉ាងច្រើន
* ក្រៅពីនេះយើងអាចប្រើម្សៅសូដា ដាក់លាយជាមួយទឹកងូតក៏បាន (ដាក់លាយក្នុងអាងងូតទឹក (បាញ់ញ័រ) ចំនួន ២ស្លាបព្រាបាយ រាល់ពេលយើងងូតទឹកក្នុងអាងដោយត្រាំរយៈពេល ១០-២០នាទី អាចជួយបង្កើន ALKALINE បានដូចគ្នា ។
យើងអាចវាស់កម្រិត PH របស់យើងបានតាមរយៈឧបរកណ៍វាស់ PH
គឺត្រូវយកទឹកនោមរបស់យើងមកវាស់ ។ ឧបករណ៍វាស់កម្រិត PH
នេះមានលក់នៅម្តុំវត្តមហាមន្ត្រី ប៉ែកខាងលិច វាជាឧបករណ៍មួយតូច
ស្រដៀងឧបករណ៍វាស់កំដៅដែរ តែមានរូបរាងធំជាង
ចំពោះតម្លៃវិញសូមសាកសួរផ្ទាល់តាមកន្លែងដែលគេលក់ចុះ ។
ការដែលយើងអាចវាស់ដឹងពីកម្រិត PH វាមានភាពងាយស្រួលឲ្យយើងសម្រួលកម្រិត
PH របស់យើងបាន ។
ដើម្បីស្វែងយល់បន្ថែមពីបញ្ហា ALKALINE នេះសូមវាយពាក្យ ALKALINE, IONIZED WATER ឬពាក្យ ALKALINE PH នៅក្នុង google នោះលោកអ្នកនាង និងបានជ្រាបព័ត៌មានបន្ថែមជាពុំខានឡើយ ៕
* ក្រូចផ្អែមគ្រប់យ៉ាងសុទ្ធតែមានផ្ទុកអាល់កាលីនយ៉ាងច្រើន
* ក្រៅពីនេះយើងអាចប្រើម្សៅសូដា ដាក់លាយជាមួយទឹកងូតក៏បាន (ដាក់លាយក្នុងអាងងូតទឹក (បាញ់ញ័រ) ចំនួន ២ស្លាបព្រាបាយ រាល់ពេលយើងងូតទឹកក្នុងអាងដោយត្រាំរយៈពេល ១០-២០នាទី អាចជួយបង្កើន ALKALINE បានដូចគ្នា ។
ដើម្បីស្វែងយល់បន្ថែមពីបញ្ហា ALKALINE នេះសូមវាយពាក្យ ALKALINE, IONIZED WATER ឬពាក្យ ALKALINE PH នៅក្នុង google នោះលោកអ្នកនាង និងបានជ្រាបព័ត៌មានបន្ថែមជាពុំខានឡើយ ៕
0 comments:
Post a Comment